Budsjett med fokus på kollektivtilbudet

Under dagens fylkesting la Venstre fram et offensivt alternativt forslag til budsjett. Tung satsing på kollektivtrafikk sto i fokus.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Buss

Venstre foreslo å bruke hele 75 millioner mer enn flertallet (KrF, Høyre og Frp) var villige til å bruke på kollektivtiltak. Hele femten millioner av disse ønsket partiet å bruke på å senke prisene på periodekortene, for å gjøre det billigere for bussreisende å velge miljøvennlig transport.

– De flestes fokus er i disse dager på København og klimamøtet der, men vi kan aldri glemme hva vi kan gjøre her hjemme, lokalt, minnet gruppeleder Harald Hove om.
– Fremtidige generasjoner vil dømme oss hardt om vi ikke tar tak i klimautfordringene nå, og møter dem med alle mulige tiltak vi kan.

Anne Beth og Harald

Venstre foreslo også å oppheve aldersgrensen for studentkortene, og satte av tre millioner for å utbedre ruteinformasjonen. I tillegg satte man av midler for å starte arbeidet med å sørge for innfartsparkering også utenfor Bergensområdet.

– Vi må møte parkeringsutfordringene som er spesielt knyttet til snøggbåtterminalene og knutepunkt for ekspressbussene og togstasjonene, mente Anne-Beth Njærheim.

Inge Børslien 2

Verdensarv i Odda
På kulturdelen la man blant annet inn én million til smelteverkstomten i Odda.
– Forfallet ved kulturminnene på Smelteverket har pågått i mange år. En opprustning er avgjørende, mente Inge Børslien.

Harald Hove 3

Frihet til skolene
Venstre ønsker også å åpne for at skolene selv skal kunne velge læremidler, og således løse opp bruken av Digitale Læremidler. Man valgte derfor å legge inn midler til kjøp av læremidler utenom NDLA.
– Den enkelte skole må ha myndighet til å velge mellom ulike læremidler. Kvalitet må være viktigere enn pris, understrekte Harald Hove.

Venstres alternative fylkesbudsjett

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**