Utvidet fergetilbud til Ytterøy

Fylkesrådet i Nord-trøndelag bevilger 1,1 millioner kroner til utvidet fergetilbud til Ytterøy i 2010. Levanger Venstre har flere ganger etterlyst denne utvidelsen. Blant annet tok lokallaget i juni i år kontakt med stortingsgruppen og fikk stilt skriftlig spørsmål til samferdselsministeren. Saken er også etterlyst gjennom henvendelse til Venstres medlem i fylkesrådet i Nord-Trøndelag. Saken behandles i fylkesrådet tirsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Etter at kyllingslakteriet ble nedlagt på Ytterøya og halvparten av arbeiderne fikk nytt arbeid i Åsen, Inviterte Samferdselsdepartementet fylkeskommunen til et "spleiselag" for å få finansiert et utvidet og brukertilpasset rutetilbud på ferjesambandet Levanger — Hokstad.

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

-I februar inviterte samferdselsdepartementet fylkeskommunen til et spleiselag med mål om å utvide fergetilbudet. Staten lovte å bidra med 50 prosent av kostnadene under forutsetning av at fylkes-kommunen bidro med resten, noe de gjorde umiddelbart, sier lokallagsleder i Levanger Venstre Karl M. Buchholdt. Han er glad for at saken endelig er kommet i orden, selv om dette nå ender som en prøveordning for et år. -Da tilbudet enda ikke var kommet i gang i juni tok Levanger Venstre kontakt med stortingsgruppen og fikk stilt et skriftlig spørsmål til samferdselsministeren om hvor det ble av utvidelsen. Da viste det seg at staten kom med et nytt kostnadsanslag for rutetilbudet, forteller Buchholdt.

Grunnlaget for saken var en nedlegging av Stjernekylling AS, og ønske om å gi muligheter for økt pendling og tilpasning av ferjeavganger til ulike skifttordninger på aktuelle arbeidsplasser både på fastlandet og på Ytterøy. Kommunen tok i den sammenheng ansvaret for en omstillingsprosess på Ytterøy, og prioriterte at fylkeskommunens bidrag i denne sammenheng skulle bidra i et spleiselag med staten med økte pendlingsmuligheter.

Fylkeskommunen foreslår nå en prøveordning for 2010 for bedre brukertilpasset fergetrafikk til Ytterøy.
Les saksutredningen for fylkesrådet her.

Her finner du mer om Levanger Venstres arbeid med saken

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**