Venstre prioriterer 11 måneders studiestøtte

I sitt alternative statsbudsjett går Venstre inn for å innføre 11 måneders studiestøtte, slik at alle studenter får en utbetaling fra Lånekassen også 15. juni. – Regjeringspartiene lovte det samme i valgkampen, men de innfrir ikke når de kommer til budsjett, sier Venstres Guri Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Guri Melby

Foto: Cathrine D. Hagen

I løpet av de siste årene har studieåret stadig blitt utvidet uten at støtten fra Lånekassen har tatt høyde for dette. – Stadig flere studenter har sin siste eksamen langt ute i juni, og vi må legge til rette for at de får konsentrere seg om studiene i eksamensperioden. Derfor går Venstre inn for en ekstra utbetaling fra Lånekassen i juni, slik studentene selv har bedt om, sier Guri Melby.

Kravet om å tilpasse studiestøtten til det forlengede semesteret var ifølge meningsmålinger den viktigste politiske saken for over 60 prosent av landets studenter (Universitas 19.08.09). Studentorganisasjonene har jobbet hardt for å få gjennomslag for dette og lånekassen har gjort det klart at de er klare til å innføre det nye utbetalingssystemet så snart Stortinget bevilger pengene.

Student, studere, universitet

Foto: Håkon Sparre (UMB)

– Venstre mener 11 måneders studiestøtte er et nødvendig skritt på veien mot å realisere heltidsstudenten, som vi trenger for å gjøre Norge til et kunnskapssamfunn, sier Melby.

Å innføre 11 måneders studiestøtte er beregnet å koste om lag 500 millioner kroner i året.
– Alle regjeringspartiene lovte 11 måneders studiestøtte i programmene sine og i valgkampen, men vi finner det verken i Soria Moria II eller regjeringens forslag til statsbudsjett for 2010. Den rød-grønne regjeringen har sviktet alle landets studenter når de nå løper fra dette veldig viktige løftet. Venstre har derimot lagt det inn i sitt alternative statsbudsjett, avslutter Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**