Dialogmøte om fremmedfrykt

På initiativ fra nestleder i Mandal Venstre, Ingvild Wetrhus Thorsvik, inviteres det til åpent møte i bystyresalen mandag 30. november kl 19:00.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Jente med hijab fisker i Mandal

Foto: Stein Inge Dahn

Initiativet til dialogmøtet ble tatt etter at Mandal har opplevd flere angrep rettet mot asylsøkere og innvandrere i byen. Senest ble bygningen til Mandal statlige mottak for asylsøkere angrepet med steiner som ble kastet inn gjennom vinduene. Steinene var påmalt hakekors-symboler. I denne bygningen bor det flere asylsøkere, bl.a. en barnefamilie fra Gazastripen med små barn på 3, 5 og 6 år. Alle ble vekket opp og ble livredde da steinene ble kastet inn gjennom glassvinduene midt på natta.

 Ingvild Wetrhus Thorsvik

Ingvild Wetrhus Thorsvik
Foto: Stein Inge Dahn

-Dette er bare sykt og det er veldig skummelt at slike holdninger har grobunn i Mandal, sier Thorsvik. Hun vil ikke gå med på at slike handlinger kun kan avskrives som pøbelstreker.
-Dette er en klar rasistisk ytring, mener hun, og sier at det er veldig viktig å forsøke å få i stand en dialog med sikte på å arbeide mot et eventuelt rasistisk miljø i byen.

Ingvild Wetrhus Thorsvik har fått full støtte fra Mandals ordfører Alf Godtfred Møll (Frp), som selv vil delta i panelet på møtet.
-Vi har helt klart en del utfordringer i forhold til asylsøkerne og flyktningene, sier Møll.
– Men disse må løses på helt andre måter enn via rasistiske ytringer og steinknusing. Sånn kan vi bare ikke ha det i byen vår, sier ordføreren til Lindesnes Avis.

Panelet for øvrig vil bestå av Bjart Gabrielsen fra politiet, Rasim Maksumic fra Arbeiderpartiet, Robin Bårdsen fra Fremskrittspartiets Ungdom og Ingvild Wetrhus Thorsvik selv. Møteleder vil være Stein Rafoss.

Møtet er åpent for alle, og det oppfordres til innlegg fra salen.

Krystallnatt, markering
Unge-Venstre-Asylsøker
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**