Budsjettenighet mellom V, KrF, Sp og Ap

— Dette er et budsjett som sikrer frivilligheten, kulturen og ikke minst, en gang for alle hogger inn i stein at nye Asak skole skal på plass til skolestart 2011, sier Boye Bjerkholt, gruppeleder for Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Skedsmo

Foto: Skedsmo kommune

De fire partiene Venstre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Arbeiderpartiet har blitt enige om et budsjett som innenfor trange rammer finner rom til ungdomstiltak på Strømmen og Skedsmokorset, opprettholder gratisprinsippet på dagens nivå for halleie opp til 17 år, sikrer fortsatt støtte til Kirkens Bymisjon og Mercy House, og reverserer kuttet i støtte til frivillige lag og foreninger. I budsjettet er det også funnet rom for å halvere den varslede økningen i prisen på kulturskolen.

— For Venstre er det helt avgjørende å sikre gode vilkår for frivilligheten. Dette er vel anvendte penger som genererer utrolig mye mer aktivitet og samfunnsnytte enn det koster, sier Bjerkholt.

Sommerskolen kommer også tilbake, som et prøveprosjekt i 2010.

— Sommerskolen er et meget bra sommerferietilbud som stimulerer til kreativitet og nyskapning. Nå har vi funnet midler til å gjeninnføre sommerskolen i 2010, og så skal vi ta en samlet evaluering av hele sommerferietilbudet til barn og unge i Skedsmo kommune, innenfor både kultursektoren og undervisningsektoren. Jeg har stor tro på at sommerskolen vil bli en permanent ordning, sier Bjerkholt.

Budsjettavtalen slår fast nok en gang at Asak skole skal stå ferdig til skolestart 2011.

— Dette er tredje gang på rad at vi har tatt Asak skole inn i budsjettet etter at rådmannen har foreslått å ta skolen vekk. Men nå har vi snart passert “the point of no return”. I løpet av januar vil vi inngå en endelig avtale med en av de tre OPS-leverandørene som vi er i forhandlinger med. Da vil det ikke lenger være noen tvil om at det kommer en ny skole på Asak, sier Bjerkholt.

— Og allerede året etter kommer byggetrinn 2 på Kjeller. Det er utrolig viktig for å sikre nok skoleplasser i en kommune som får rundt 100 nye elever hvert eneste år, legger Bjerkholt til.

Det er også funnet rom for andre store investeringer. Hallkapasiteten i kommunen økes med tre baner allerede i løpet av 2010.

— Vi bygger en ny flerbrukshall ved Skedsmo videregående skole i samarbeid med fylkeskommunen, og i Tæruddalen kommer det en ny to-baners hall som er langt billigere enn det som var opprinnelig planlagt, men fullt ut like god og funksjonabel. Når økonomien er trang, må vi prioritere funksjonalitet fremfor å alltid velge de samme gamle, dyre løsningene, mener Bjerkholt.

Nebbursvollen blir også tilgodesett med etterlengtede, nye garderober som skal erstatte de gamle, forfalne garderobene allerede til sesongstart 2010.

— Nebbursvollen Friluftsbad er et av de aller mest populære sommeraktivitetene vi har i Skedsmo. Når billettprisene øker neste år, er det godt å vite at man får noe igjen for pengene, og nytt garderobeanlegg har vært noe som mange har ønsket seg i lang tid, utdyper Venstre-lederen.

Den siste store satsingen i det omforente budsjettet fra de fire partiene, er omsorgsboliger på Huseby.

— Dette har vi snakket om i mange år at vi trenger å få på plass, og nå gjør vi det endelig, slår Bjerkholt fast.

— Det er i det hele tatt utrolig hvor mye vi har fått plass til i et så trangt budsjett. Samtidig er det viktig å huske at vi har store utfordringer i årene som kommer, så budsjettet er svært skjørt. Det blir neppe plass til ytterligere satsinger innenfor de fire årene som handlingsprogrammet gjelder for, avslutter Bjerkholt.

Budsjett 2010 og handlingsprogram 2011-2013 skal endelig vedtas på kommunestyremøtet 2. desember.

Du kan laste ned det omforente forslaget fra Venstre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Arbeiderpartiet ved å klikke her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**