Rebekka Borsch foreslått som ny leder

Hurum Venstre har foreslått Rebekka Borsch fra Røyken som ny leder i Buskerud Venstre etter Geir Stave. Stave har gitt valgkomiteen beskjed om at han ikke tar gjenvalg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Geir Stave sier fra seg ledervervet etter to år og årsaken er tidspress. – Jeg føler at med jobben som daglig leder ved Steinerskolen, eget firma, familie og politiske verv i Hurum er det vanskelig å finne tid til å skjøtte vervet som fylkesleder på den måten jeg ønsker og vervet krever, sier Stave i en kommentar.

Foto: Asgeir Osnes

Hurum Venstre vedtok på medlems- og gruppemøtet 19. november å fremme Rebekka Borsch som ny fylkesleder og har sendt inn forslaget til valgkomiteen.

Rebekka Borsch er leder i Røyken Venstre. Hun er 33 år og opprinnelig fra Tyskland. Borsch er nå styremedlem i Buskerud Venstre.

Les disse innleggene av Borsch:

* OGSÅ VÅR FESTNING?
Norges yttergrense går ikke lenger ved Svinesund. EUs problemer er også våre.

Hvert år dør tusener av ulovlige innvandrere i forsøket på å komme seg til Europa. Norge har et medansvar i migrasjonstragedien som foregår ved Europas grense mot Nord-Afrika og Sør- og Øst-Europa. Men det politiske miljøet i Norge forholder seg helt taust til denne humane katastrofen. Er det fordi norske politikere ikke har skjønt at EUs felles yttergrense i realiteten også er Norges yttergrense?
Les mer

* NY FOR Å BLI NORSK?
I motsetning til de fleste europeiske land, som for eks. Sverige og Danmark, har Norge strammet kraftig inn på innvandreres mulighet til å få dobbelt statsborgerskap.

Venstre er blant de partiene som har programfestet å jobbe for dobbelt statsborgerskap, både fordi det gjør integreringen av innvandrere lettere, og fordi det er ønskelig at innvandrere med fast bopel i Norge blir norske statsborgere.

Jeg er en innvandrer, en av de 460.000 i dette landet. Siden jeg kom til Norge for litt over fire år siden, har jeg gjort mitt beste for å fornorske meg selv. Lært meg språket. Blitt ansatt i en "ordentlig" jobb i fast stilling. Blitt gift med en nordmann. Fått norske venner og norsk nettverk. Engasjert meg i et norsk parti. Registrert meg som norsk blodgiver. Langrenn kunne jeg forresten litt fra før.
Les mer

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**