— Gledelig ja til flere flyktninger

Skedsmo kommune sier ja til å bosette 70 flyktninger neste år. — Jeg er veldig glad for at vi klarer å videreføre det nivået vi la oss på med det ekstraordinære vedtaket vi gjorde i fjor, sier Boye Bjerkholt, leder i Skedsmo Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

We are the world

Foto: juliaf, sxc.hu

— Flyktningssituasjonen i verden har dessverre ikke blitt noe bedre det siste året, og det skulle bare mangle at Skedsmo bidrar til å bosette noen av dem som har flyktet fra krig og nød, og funnet en nødhavn i Norge, sier Bjerkholt.

Skedsmo har en langvarig avtale med Inkluderings-og mangfolddirektoratet (IMDi) om å bosette 35 flyktninger hvert år, men vedtok i fjor, etter anmodning fra IMDi, å ta imot ytterligere 35, hvorav fem enslige mindreårige, under fjorårets budsjettbehandling.

— Dette var et engangsvedtak, så om vi ikke hadde gjort noe ville vi gått tilbake til 35 neste år. Men når vi vet at flyktningstrømmen til Norge bare har økt — spesielt fra Eritrea, Afghanistan, Somalia og de palestinske områdene — så har vi en moralsk forpliktelse til å følge opp. Vi snakker om folk som har fått opphold i landet og som skal bo her, og jo fortere vi får dem ut i samfunnet og inn på skole eller i jobb, jo bedre er det. Alternativet er at de blir værende på mottak og tvinne tommeltotter og stange hodet i veggen. Det er veldig dårlig integreringspolitikk, utdyper Bjerkholt.

Forslaget om å bosette 70 flyktninger, hvorav fem enslige mindreårige, i 2010, ble vedtatt i formannskapet med Venstre, Arbeiderpartiet, SV og KrF sine stemmer, og vil bli endelig vedtatt i kommunestyremøtet 2. desember.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**