Regjeringsmakt viktigere enn miljøet?

– Jeg trodde at vi med Snorre Valen ville få en radikal og tydelig stemme fra Sør-Trøndelag som alltid stod på miljøets side, men det er tydeligvis lettere å love i valgkamp enn det er å innfri på Stortinget, skriver Guri Melby i et leserinnlegg i Adresseavisen i dag. Hele innlegget kan du lese her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Regjeringsmakt viktigere enn miljøet?

Guri Melby

Guri Melby
Foto: Cathrine D. Hagen

SVs Snorre Valen uttrykker i Adresseavisen den 23/11 indignasjon over å bli kritisert i avisa for at han og Ola Borten Moe (Sp) vil bidra til å innføre biodieselavgift gjennom å stemme for forslaget i Stortinget, og mener avisa bidrar til å skape politikerforakt. Valen forsvarer sin stemmegivning med at han er forpliktet til å støtte regjeringens forslag, og bruker derfor heller energi på å kritisere Adresseavisen enn å kjempe miljøets kamp innad i regjeringa. Det er tydeligvis viktigere for Valen å beholde en god stemning i regjeringa enn å vinne de viktige sakene.

Jeg vet at partier som sitter i regjering noen ganger må støtte saker de egentlig er imot, men det som er spesielt med denne saken, er at det var SVs egen finansminister og partileder som fremmet forslaget. I ettertid har imidlertid flere regjeringsmedlemmer fra SV innrømmet at de ikke så konsekvensene av sitt eget forslag før protestene kom, men siden en flertallsregjering ikke behøver å forhandle med Stortinget for å få gjennomslag for sine forslag, så har tydeligvis heller ikke stortingsrepresentantene fra regjeringspartiene særlig innflytelse på politikken regjeringa fører.

Jeg trodde at vi med Snorre Valen ville få en radikal og tydelig stemme fra Sør-Trøndelag som alltid stod på miljøets side, men det er tydeligvis lettere å love i valgkamp enn det er å innfri på Stortinget. Og mens han og andre såkalte miljøforkjempere i SV og SP driver dobbeltkommunikasjon og sier de er imot noe de vil stemme for, blir Norges eneste biodieselfabrikk, Uniol, lagt ned på grunn av innføringen av avgift på biodiesel. Hvem skaper politikerforakt, Valen?

Av Guri Melby, Sør-Trøndelag Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**