Ikke noe nytt om biodiesel

Det alle trodde skulle bli en reell nyhet om biodiesel fra Stoltenberg, viste seg ikke engang å oppfylle kravet fra klimaforliket. – En økning i omsetningspåbudet for biodrivstoff følger av klimaforliket i Stortinget. Her gjør regjeringen ingen nye grep for å satse på dette området, sier Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Avgiften er problemet
– Det er regjeringens forslag om en avgift på biodiesel som er hovedproblemet. Denne rammer norske virksomheter som har fulgt regjeringens oppfordring og satset på dette området, nærmest med kirurgisk presisjon, sier Venstres Borghild Tenden.

Tenden viser til at partene i Klimaforliket ble enige om å innføre omsetningspåbud for biodrivstoff på 2,5 prosent i 2009 og 5 prosent fra 1. juli 2010. Se nettsak. Stoltenberg sa i dag på Fagforbundets landsmøte at regjeringen vil øke påbudet fra 2,5 til 3,5 %. 1,5% unna inngått avtale med Krf, H og V i klimaforliket.

Skaper usikkerhet
-Innføringen av avgiften vil også skape stor usikkerhet om bedriftene kan stole på at vilkårene for å satse på miljøet under denne regjeringen vil vedvare. Omsetningspåbudet vil ikke kompensere for dette, og denne usikkerheten vil naturligvis også omfatte opptrappingen av omsetningspåbudet ,sier Tenden.

Les mer:
Klimaforliket (17.1.2008)
Norge får påbud om biodrivstoff (Teknisk Ukeblad 3.12.2008)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**