Flause om biodieselavgift

Fylkesleder Emil Pedersen har sendt følgende innlegg til Fædrelandsvennen:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Flause om biodieseselavgift

Regjeringa har overrasket alle med å ville innføre avgift på biodiesel. Avgiftsfritaket for biodiesel, som regjeringa altså nå vil ta bort, har vært positivt for mange offentlige og private virksomheter. Det har dessuten bidratt til å redusere utslippene av klimagasser. Den rødgrønne regjeringa gjør nå situasjonen vanskelig for disse virksomhetene.

Regjeringa har taklet denne saken meget uklokt. Først sto den samlet om forslaget, men nå forsøker flere i SV og Senterpartiet å framstille saken som en “tabbe”.

Elbil, bil, miljøvennlig bil

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Miljøvernminister Erik Solheim påstår at han “ikke forsto konsekvensene” av avgiftsforslaget. Dette høres nesten fantastisk ut. Det må jo være pinlig for en miljøvernminister som har snakket varmt om at næringslivet skal ta miljøvennlige valg og altså selv bidra til det stikk motsatte!

Ingenting tyder på at den rødgrønne regjeringa har tenkt å snu når saken kommer opp i Stortinget.
En undersøkelse VG har gjort viser at regjeringa er i utakt med opinionen: 4 av 5 nordmenn er mot innføringen av avgiften.

Venstre vil i Stortinget foreslå at det fremdeles ikke skal være avgift på biodiesel. Partiet har et bitte lite håp om at regjeringa vil snu i 12.time.

Emil Pedersen
Fylkesleder i Vest-Agder Venstre

Miljøvennlig

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Rep. Emil Pedersen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**