Bred borgerlig enighet om skolestruktur

I over et år har debatten rundt skolenedleggelser rast i Trondheim. De borgerlige partiene har nå blitt enige om at ingen skoler skal legges ned, og de oppfordrer nå de rødgrønne til å komme ut med sitt standpunkt for å skape ro og vri debatten over på hvordan vi skal møte elevtallsveksten i framtida.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Ingen nedleggelse av skoler

Skolebarn

Høyre, Frp, Venstre og KrF har laget en felles alternativ innstilling til møtet i oppvekstkomiteen på onsdag.Det viktigste i forslaget er at Kalvskinnet og Okstad skole, som var foreslått nedlagt, opprettholdes som i dag. Samtidig vil vi at skolebygget på Lilleby skole benyttes kun som grunnskole fra 2015, og at arealet som i dag benyttes til helsestasjon og Dagskole frigjøres etter hvert som elevtallet vokser.

Når det gjelder strukturen på ungdomsskolene i byen, ønsker de borgerlige partiene å innhente mer informasjon før man bestemmer seg:
— Rådmannen har foreslått at det gjennomføres en høring med tanke på at Rosten skole kan bli ungdomsskole for hele Tillerbyen fra 1. august 2010, og at dette kan medføre at Tonstad skole ikke tar opp nye elever på ungdomstrinnet fra 1. august 2010 og at skolen fra 1. august 2012 blir en ren 1—7 skole. Dette ønsker vi en bred høring om, slik at vi får belyst både innholdet i en slik ny skole, men også det som handler om økonomien i dette, sier de borgerlige gruppelederne i bystyret til Adresseavisen.

Prioriterer kvalitet i skolen

Jon Gunnes

Foto: Rune Kongsro

Venstres gruppeleder Jon Gunnes understreker at man på tross av at man ikke går inn for skolenedleggelser, ikke vil finansiere dette med å kutte i kvaliteten på undervisninga. – Vi har alltid prioritert lærertetthet, videreutdanning for lærere og satsing på IKT og annet læremateriell i skolen, og det er en prioritering vi vil videreføre selv om kommunen har anstrengt økonomi, sier Gunnes.

Må fokusere på framtidas utfordringer

Guri Melby

Foto: Cathrine D. Hagen

— De rødgrønne kunne lagt spørsmålet om skolenedleggelse dødt for mange måneder siden. I stedet har de lukket seg inne på rådhuset og ikke sagt ett ord. Det beste ville vært om dette kunne vært avklart for lenge siden, sier Venstres Guri Melby til Adresseavisa.

— Debatten om den fremtidige skolestrukturen i byen burde vært en debatt om hvordan vi skal bygge ut skolen, ikke en debatt om hvilke skoler vi skal legge ned. Trondheim kommune vokser med ca. 3000 innbyggere hvert år, og den store utfordringa i framtida vil derfor være å få plass til disse elevene, og ikke at vi må kvitte oss med små skoler, sier Venstres gruppeleder Jon Gunnes.

Du kan lese mer om denne saken på adressa.no.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**