Venstre vil satse på jordmor og helsesøstertjenester

Tønsberg Venstre vil i sitt alternative budsjett blant annet satse på jordmor og helsesøstertjenester.
Helsesøster er viktig for mange undommer, og de gjør langt mer enn å sette sprøyter og dele ut kondomer. Det er derfor viktig for Venstre å sikre penger til at vi fremdeles kan ha helsesøstere på ungdomsskolene våre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Tønsberg Venstre sendt i dag ut denne pressemeldingen.

Venstre vil forhinder at helsesøstrene forsvinner.
– Jordmor og helsesøstjenesten er svært viktig for innbyggerne i Tønsberg, og dette er en sektor som Venstre vil styrke."- sier leder av Tønsberg Venstre Hilmar Flatabø
I budsjettforslaget skriver rådmannen: "Det er et stort behov for å styrke både jordmor og helsesøstertjenesten Tilbudet her balanserer akkurat på grensen av det lovlige. Virksomhet Barn og Unge har kommet fram til et behov på 0,5 jordmorstilling og 3 helsesøsterstillinger. Rådmannen har dessverre ikke funnet rom for å styrke disse tjenestene" (budsjettet side 43)

Medisin, helse

Foto: Microsoft

-" Blir dette budsjettet vedtatt vil det bety at Tønsberg ikke lengre har råd til å ha helsesøstre, verken på ungdomsskolene eller i de videregående skolene i kommunen. Pengene i budsjettet strekker knapt nok til for de minste barna, og da ingenting til ungdommer, og det kan Tønsberg ikke være bekjent av"- fortsetter Flatabø.
Mange ungdommer har et stort behov for å kunne snakke med noen om livet. Om både pubertet, rus og ikke minst psykiske problemer. Psykiske vansker hos jenter i ungdomsskolealder satte TB fokus på gjennom en rekke avisartikler i sommer. Helsesøstrene er der ungdommene er, og med sin kompetanse er de beste til å hjelpe. Ingen kan så godt som en god helsesøster fange opp vansker som ungdommer kan ha. Helsesøstrene kjenner også systemet god, og kan lett henvise en ungdom til rette fagmiljø.

Du kan lese om saken i TB

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**