Venstrehelg på Vinstra

Oppland Venstre har hatt samling for lokallagene på Per Gyntgården på Vinstra i helga. Helse-og sosialpolitikk var hovedtema og nestleder Ola Elvestuen innledet til en svært interessant dialog. Vi ble inspirert til å arbeide videre med å utvikle Venstres politkk på dette området sier fylkesleder Bjørg S. Lien

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


De utfordringene som vi står overfor både på kort og på lang sikt ble drøftet. Det ble understreket at vi bestandig må huske på å ta utgangspunkt i enkeltmennesket.

Samhandlingen mellom de kommunale tjenestene og sykehusene i framtida var et viktig tema. Hvordan kan dette gjennomføres i praksis ? Hva vil dette bety for kommunestruktur og hvilke konsekvenser vil det ha for sykehustilbudet ?

Tilbudet i psykisk helsevern og innen rusomsorg må styrkes. Det er viktig med gode fagligmiljøer for å sikre kvaliteten på tjenestene. Dette er også nødvendig for å redusere bruken av tvang.

Gjennomføring av NAV-reformen er problematisk og Venstre vil følge nøye med på hvordan tjenestene fungerer for brukerne.

Venstre vil fortsatt kjempe for innføring av borgerlønn.

Andre temaer som ble gjennomgått i helga var budsjettarbeid i kommunen. Ketil Kjenseth fortalte om sitt arbeid med dette i Gjøvik kommune.

Mikkel Dobloug og Hanne Magnussen ga en nyttig orientering om bruk av digitale medier.

Oppland Venstre på Hågå

Foto: Bjørg

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**