Pinlig løftebrudd

Saken om avgift på biodiesel avslører på en pinlig måte hvor dårlige vilkår miljøpolitikken har i Stoltenbergs regjering. Vi skal kjøpe oss fri fra forpliktelser ved å bruke milliarder av kroner på avlat i andre land, men bruke minst mulig her hjemme.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Grønn buss

Foto: Stein Inge Dahn

Jens og gjengen går til det skritt å bryte klimaforliket i Stortinget og å lure alle de som trodde det var et politisk ønske å satse på miljø. Det er flaut, det er meningsløst og det er umoralsk.

Da miljøvernministeren åpnet Uniol i Fredrikstad ga han samtidig den og de ansatte dødskysset. Planene for statsbudsjettet var lagt og det var også rammebetingelsen som var nødvendig for drift av Uniol. Den var bokstavelig talt lagt på fyllinga.

De stimuli og de langsiktige rammebetingelse som skulle gjøre satsing på biodiesel lønnsomt, ble fjernet. Gulrota ble igjen tatt vekk. Pisken derimot, er de glad i. Både i partiet og i avgiftene.

Det sitter mange velgere rundt om kring med en ekkel følelse etter det valget de selv gjorde i høst. Det kjennes som en eim av dårlig diesel. Denne gangen håper jeg de husker det ved neste korsvei.

Sindre Westerlund Mork
Leder i Østfold Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**