Venstre ønsker enslige mindreårige flyktninger velkommen

I disse dager får kommunene en sterk oppfordring fra Inkluderings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) om å ta imot flyktninger fra krigsherjede land som Afghanistan, Eritrea, de palestinske områdene og Somalia. Denne gang settes særlig fokus på enslige mindreårige flyktninger, sier fylkesstyret i Vest-Agder Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Listetopper fra Vest-Agder Venstre og asylsøkere i Mandal

Foto: Stein Inge Dahn

Tallet er også økt. Venstres politiske engasjement er et uttrykk for en pågående frihetskamp mot alle former for undertrykkelse av enkeltmennesker. Vår største fiende er krigen selv. Denne gang bør vi bestrebe oss på å ta imot flere av dem som er svakest stilt.

For kommunene vil det kreve noe mer å ta imot mindreårige (under 18 år) enn å ta imot andre, til tross for støttemidlene. Vest-Agder Venstre håper at kommunene ikke vil la dystre tanker om budsjett og infrastruktur råde, og si nei til flere enslige mindreårige. Dette er en utfordring vi ikke kan si nei til, og som vi bør kunne takle. Et sterkt og godt samarbeid med fritidsklubber, idrettslag, korps og andre frivillige organisasjoner må til. Det gis betydelig økonomisk støtte fra staten, som gjennom godt lokalt arbeid gir gode resultater.

Vest-Agder Venstre vil oppfordre kommunene til å sette fokus på de enslige mindreårige flyktningene og ta utfordringen!

Styret i Vest-Agder Venstre

Emil Pedersen
fylkesleder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**