Vil ha storkommune i Vesterålen

En gruppe på nettstedet Facebook har startet diskusjonen om en storkommune i Vesterålen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Gruppa har sikret seg oppslutning fra flere politikere i nåværende Hadsel kommune, deriblant Arne Ivar Mikalsen (V), Inger Hope (H) og Stephan Gundersen (Frp), skriver Vesteraalens Avis.

Folk flytter tilbake
— Å slå sammen vesterålskommunene tror jeg vil medvirke til at folk flytter tilbake. Vi vil oppnå større enheter innen ulike offentlige sektorer, noe som kan gjøre det mer interessant for ledere å søke seg til lederstillinger.

Det sier Kolbjørn Hoseth Larsen, som har tatt initiativet til diskusjonen på Facebook. Han er selv tilbakeflytter til Hadsel. Etter å ha bodd utenfor kommunen i 12 år tok han med seg kone og to barn og flyttet tilbake i sommer.

Må tenke framover
— Jeg føler meg mer som en vesteråling enn som en hadselværing. Og slik tror jeg flere unge har det. Vi må nå se bort fra stedskonfliktene og heller tenke på hva som er best for oss alle i framtida, sier Kolbjørn Hoseth Larsen til Vesteraalens Avis.

Kolbjørn Hoseth Larsen sier han er åpen for å skifte mening hvis det kommer gode argumenter for å beholde dagens kommunestruktur. — Hensikten med diskusjonen er å få fram alle sider ved en kommunesammenslåing. Både positive og negative, sier Kolbjørn Hoseth Larsen, som sier han trives med å bo i dagens Hadsel kommune.

Må bli flere folk
— Men jeg er ikke fornøyd med at det ikke bor flere mennesker i Vesterålen. Og ikke minst folk på min egen alder. Kanskje i løpet av en ti-årsperiode vil en storkommune være etablert, sier Kolbjørn Hoseth Larsen til Vesteraalens Avis.

kilde NRK

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**