Byggeforbud på Bygdøy

Frogner-Majorstuen Venstre vil oppfordre byrådet til å gå for bygge- og deleforbud i Mellbydalen 7 på Bygdøy, skriver Anne Lise Bergenheim i Aftenposten 4. november.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Fylkesmannen i Oslo og Akershus har den siste tiden opphevet flere av Oslo kommunes avslag på det han omtaler som “moderne småhus”. En rekke arkitekter og utbyggere er derfor nå strålende fornøyd fordi de mener at kommunenes tolkning av småhusplanen har vært for streng og resultert i forbud mot “flate tak og moderne formspråk”.
En av de sakene som er overprøvd av fylkesmannen er utbyggingsplanene i Mellbydalen 7 på Bygdøy. Her skal det i følge prospektet føres opp en “carré-blokk” i et volum som er tre-fem ganger større enn den største eksisterende bygning i området og som i tillegg forårsaker massive terrenginngrep.
Konflikten i denne saken er derfor konsentrert om volumet og ødeleggelsen av terrenget og ikke om man skal tillate småhus med flate tak og moderne formspråk i et villaområde.
Frogner Venstre vil derfor oppfordre byårdet til å gå for bygge- og delforbud i denne saken. Tiltakshaver vil da fortsatt kunne bygge en enebolig på tomten. Det gjorde i sin tid eiendommens nærmeste nabo i Mellbydalen 9b, som fikk oppført et bygg hvis arkitektur er internasjonalt berømt på grunn av sin utforming og spesielt gode tilpasning til det vasnkelige terrenget i Mellbydalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**