Unge må ut av hospits!

Stavanger kommune har innført en policy der ingen rusmisbrukere under 25 år skal bo på hospits, istedet skal de plasseres i boligtilbud som kombineres med lavterskel rusbehandling. – Nå må Bergen følge opp, mener bystyrepolitikker for Venstre, Anders Skoglund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Rusomsorg

Han krever også at Bergen jobber målrettet med de unge rusmisbrukerne for så tidlig som mulig å få dem ut av rusmiljøet og tilbake til et normalt liv.

– Det er for eksempel helt meningsløst å gi en ung rusmisbruker poliklinisk rusbehandling for så å bosette den samme rusmisbrukeren på hospits der det flommer over av narkotika og alle naboene er narkomane. Det må etableres en halvannenlinjetjeneste der kommunen stiller med boligtilbud mens Helse Bergen stiller med behandling, fortsetter Skoglund.

Bergen

Stavanger kommunes K46-prosjekt er et målrettet bo- og behandlingstilbud til rusmisbrukere under 25 år. Dette er et spleiselag mellom kommunen, nabokommunene og Helse Stavanger.

Her gir kommunen et døgnbemannet boligtilbud til rusmisbrukere som venter på behandling mens helseforetaket følger rusmisbrukerne opp på dagtid og forbereder dem på å gå over i mer omfattende rusbehandling.

Her oppfyller man begge suksesskriteriene for å få narkomane rusfri: bolig og behandling. Dette er skikkelig smart utnyttelse av det offentliges totale ressurser, der barrierene mellom forvaltningsnivåene er bygget ned og rusmisbrukeren står i sentrum, sier Skoglund.

Anders Skoglund

– Jeg vil på neste bystyremøte fremme forslag om å starte et tilsvarende K46-tilbud også i Bergen, avslutter Skoglund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**