ETTERLYSER KOMMUNALT INITIATIV OVERFOR NÆRINGSLIVET I LEVANGER

Venstre vil at Levanger kommune skal vise større initiativ overfor Levangerbedrifter som er på utkikk etter nye lokaler og etterlyser konkrete kommunale vedtak. I et spørsmål til ordføreren viser lokallagsleder Karl Meinert Buchholdt til bedriften Commidt AS som gjennom flere år har vært på utkikk etter nye lokaler i Levanger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Commidt holder nå til i Kirkegata i Levanger og har etter det jeg forstår nå fått et tilbud om nye lokaler i VIP-senteret på Verdal, sier Buchholdt. Commidt AS er en elektronikkbedrift som blant annet produserer hjelpemidler til hørselshemmede. -Dette er midt i blinken i forhold til den nye næringsplanen som har et eget satsningsområde innen temaet helseteknologi, mener Venstrerepresentanten.

Venstre vil at Levanger kommune skal vise en mer offensiv holdning for å beholde eksisterende næringsliv i kommunen. Buchholdt roper nå et kraftig varsko mot en kommunal næringspolitikk som fører til at bedrifter flytter ut, for eksempel til Verdal. Blant annet viser han til styret i Levanger Næringsselskap (kommunens eget næringspolitiske organ hvor ordfører Robert Svarva er styreleder) som ifølge Buchholdt har for lite fokus på praktisk næringspolitikk.

Han mener at kommunal næringspolitikk handler om mer enn å kjøpe og selge næringsarealer. Venstre vil gjennomføre en ambisiøs næringssatsning i kommunen blant annet gjennom å øke kunnskapen om næringslivet i kommunen, behandle flere næringspolitisk saker i kommunestyre og formannskap, forsterke tilgangen på kvalifisert arbeidskraft og å skaffe konkurransedyktige næringsarealer i Levanger.

– Jeg savner et større næringspolitisk engasjement blant våre folkevalgte, sier Buchholdt, som mener at Levanger må begynne å vise samme næringspolitiske holdning som Verdal. Han mener kommunen i større grad må være behjelpelig med å finne nye lokaler til eksisterende Levangerbedrifter som ønsker det. —Dette handler om å føre en vekstorientert kommunal næringspolitikk og dersom bedriftene flytter ut av kommunen har vi et problem, avslutter Karl M. Buchholdt i Levanger Venstre.

Les spørsmålet til ordføreren her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**