God hukommelse og god samvittighet

Det må være lov å ta til motmæle og vise til hvilken politikk som ble ført da Venstre hadde ansvar for skolepolitikken i Bergen uten å bli beskyldt for historieforfalskning eller dårlig hukommelse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Fjell skole

I BA 2. oktober er Ragnhild Stolt – Nilsen ut å forsvarer den avgåtte Skolebyråden, Tomas Moltu. Det er prisverdig av henne å ville nyansere Moltus ettermæle og min intensjon har aldri vært å sette Moltu i et utfortjent dårlig lys.

Når jeg og Venstre imidlertid blir møtt med påstander fra både Pål Hafstad Thorsen og Stolt Nilsen om at Venstre i min tid som Oppvekstbyråd nærmest var et instrument for Høyres vilje til å legge ned skoler må jeg få avvise dette og vise til at skolenedleggelser først skjedde etter at jeg hadde gått av som Oppvekstbyråd. Det er et ufravikelig faktum at skolenedleggelser først skjedde i denne valgperioden under Skolebyråd Tomas Moltu.

Bergen

Jeg har ikke lagt skjul på at det ble foreslått å legge ned Fridalen og Seljedalen skoler i min tid som byråd. Selv om jeg ikke nevnte Seljedalen eksplisitt i mitt innlegg betyr ikke at jeg på noen som helst måte forsøkte å stikke under en stol at det også Seljedalen ble foreslått nedlagt. Poenget er at vi fant en strategi som gjorde nedleggelser unødvendig.

Opprettelsen av oppveksttun med kombinert skole og barnehage styrket skolekretsene slik at nedleggelse kunne ungås. Undertgenede satte også igang en prosess med å få til samlokalisert skole, barnehage og andre kommunale tjenester på de fådelte skolene som feks. Samdalen skole for å styrke disse skolekretsene. Denne strategien valgte Tomas Moltu ikke å følge opp og satte istedet i verk nedleggelser.

Hans-Carl Tveit

Tomas Moltu har ment og stått for at skolnedleggelser har vært nødvendig. Selv om Venstre er sterkt uenig i dette har vi selvsagt respekt for hans ståsted. Da må det være lov å ta til motmæle og vise til hvilken politikk som ble ført da Venstre hadde ansvar for skolepolitikken i Bergen uten å bli beskyldt for historieforfalskning eller dårlig hukommelse.

Hans-Carl Tveit
Tidligere Oppvekstbyråd/ Gruppeleder for Venstre i Bergen bystyre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**