Brakkebarnehagen på Ammerud er en skandale

På Ammerud lå det et fint friområde som var akebakke for barna fra hele bydelen om vinteren. I 2006 ble det satt opp brakker og laget en midlertidig barnehage i bunnen av denne akebakken. Barna har nå vært uten vinterlekeplassen sin i tre år. Det kommer dessverre til gå en vinter til!
Dette synes jeg er en direkte bevisstløs plassering av et bygg, og jeg har knapt sett maken! skriver Linn Beate Kaald Thoresen i Lokalavisen Groruddalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Ammerudlia midlertidige barnehage

Disse midlertidige barnehagene rundt omkring i Oslo har en forenklet saksbehandling, som ikke går om politikerne, men får klarsignal langt inne i Plan- og byningsetaten. Jeg synes denne saken er et uttrykk for hvor uheldig dette er, og for hvor viktig det er at lokale folkevalgte har en betydelig stemme i reguleringssaker på grunn av lokalkunnskap.

Venstre har vært skeptiske til mange av de midlertidige barnehagene rundt omkring i Oslo, fordi de er plassert på friområder. Vi kan anta det har vært nødvendig med et midlertidig barnehagebygg i Grorud bydel for å gi familier med barn i Ammerudlia et tilbud i nærheten mens barnehagen ble bygget opp igjen (etter riving). Jeg er imidlertid ganske sikker på at man kunne funnet en annen tomt enn akkurat den mest populære akebakken til bydelens barn.

Da brakkebarnehagen kom opp ble voksne og barn i bydelen fortalt at det midlertidige bygget til Ammerudlia barnehage skulle stå i to år. Nå er det gått tre år, og til folks store fortvilelse står det midlertidige barnehagebygget der fortsatt, etter at Ammerudlia er bygget opp. Bydelen har i høst tatt inn barn i brakkebarnehagen mens Flaen barnehage pusses opp. Flaen barnehage skal være ferdig våren 2010.

Grorud Venstre skulle mest av alt ønske at det midlertidige bygget kunne ha vært flyttet nå i høst før Flaens barnehagebarn flyttet inn. Er det virkelig slik at byrådet har motsatt seg flytting, på tvers av alle lokale ønsker, fordi Oslo enda ikke har full barnehagedekning? Det rimer ikke, fordi vi ikke snakker om å fjerne, men om å flytte.
Brakkebarnehagen på Ammerud må flyttes. Grorud Venstre vil være en pådriver for at dette ikke er en sak som blir "glemt" når våren kommer og Flaen barnehage skal være bygget opp. Akebakken til ungene er for viktig til det.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**