Nei, Venstre er ikke død

Slik lyder overskriften på et innlegg Hilmar Flatabø (valgkampleder og styremedlem i Vestfold Venstre), hadde i Tønsbergs Blad denne uken med bakgrunn i valgresultatet partiet oppnådde 14. september.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

V-logo med dekor

Selv om partiet Venstre gjorde et dårlig valg den 14. september er det ingen tvil i min sjel. Det er behov for et sterkt og tydelig sosialliberalt parti som Venstre. For det var ikke bare partiet Venstre som tapte valget. Også en offensiv og fremtidsrettet miljøpolitikk, et liberalt menneskesyn og en god skolepolitikk tapte valget.

Når alle skulle være tøffe og harde, var Venstre liberale og prinsippfaste.

Reaksjonen på valgresultatet måtte komme. Venstre har etter valget fått mange nye medlemmer. En medlemstilstrømning som man ikke har sett maken til i moderne politisk historie. Siden valglokalene stengte har Venstre på landsplan fått ca. 1.600 nye medlemmer.

1.600 mennesker har meldt seg inn for å ta del i mobiliseringen av det politiske sentrum som Venstre er motoren i.

Selv om det politiske sentrum i norsk politikk ved KrF og Venstres tilbakegang er svekket, er det få, om noen, som tror at enten høyresiden (H og Frp) eller den sosialistiske siden (Ap og SV), klarer å få flertall uten støtte fra ett eller flere sentrumspartier. Veien til de politiske løsningene går gjennom sentrum, også etter dette valget. Spørsmålet blir derfor om vi vil ha sentrum- venstre eller sentrum- høyre til å styre landet.

Venstre mistet velgere til Ap og Høyre ved dette valget. Vi mistet velgere som av ren pur angst for Frp søkte tilflukt i Ap. Vi mistet velgere til Høyre som trodde Høyre alene var veien til en ny regjering.

Valgkampen ble fokusert på regjeringsalternativer og mindre på politikk. Få partier fikk lagt frem sine politiske visjoner for landet, ei heller Venstre.

Polariseringen mellom Jens og Jensen, en bevisst strategi av Ap og Frp, skygget for de politiske sakene. Det taper alltid små og middelstore

Hilmar Flatabø

partier på.

Jeg er sikker på at velgerne vil vende tilbake til oss. Vi skal vise dem at veien til lavutslippssamfunnet og en offensiv næringspolitikk går via sentrum og via Venstre.


Hilmar Flatabø

Valgkampleder 2009 Vestfold Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**