Drammen Venstre støtter planene Lier har for Lierstranda!

Drammen Venstre ønsker en utvikling som hviler på en miljømessig bærekraftig utvikling av regionen. Venstre ønsker å gjøre regionen mer attraktiv for nye innbyggere og bedrifter. Vår visjon er å gjøre Drammensregionen til et sterkt senter for kunnskap og innovasjon, samtidig som vi vil gjenåpne fjorden for innbyggerne i regionen sier Drammen Venstres gruppeleder Asgeir Osnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Steiner

Foto: Claus Haals

Både utbyggingen på Lierstranda, flytting av godsterminalen ut av Nybyen og en mer fremtidsretta tankegang rundt havneområdene i indre Drammensfjord, er svært viktig for en positiv utvikling av regionen. De fremlagte planene for Lierstranda har veldig viktige miljømessige sider som rensing av grunnen og å åpne Lierstranda mot fjorden. Venstre har i lengre tid kjempet for å kunne gi Lierstranda tilbake til innbyggerne.

Vi i Drammen Venstre har alltid støttet Lier Venstre i sitt engasjement for en grønn utvikling av Lierstranda og rensing av indre Drammensfjord, og dette er et prosjekt som er en naturlig fortsettelse av det arbeidet som er gjort i Drammen, sier Osnes. Gruppeleder i Lier Nina Johnsen var en sterk pådriver for dette da hun satt i utvalget som utarbeidet “Prosjekt Lierstranda” for snart ti år siden. Gjelstens og Liers planer vil være med å gjøre regionen mer attraktiv for både nye innbyggere og bedrifter og er i tråd med folkets røst. Drammen Venstre mener at en satsning innerst i Drammensfjorden vil bidra til et omdømmeløft som vil overgå ethvert reklameprosjekt for hele regionen.

Planene berører sterkt det vedtatte samarbeidet om en felles transport- og arealplan i dei kommunene som inngår i Buskerudsamarbeidet. Dette mener vi ikke er til hinder for Liers planer, men tvert i mot en fordel for Buskerudbyen sier Venstres gruppeleder Asgeir Osnes.

Med en utbygging av boliger, arealeffektiv næring på Lierstranda, sykehuset på Gullaug og en

Bybane

Foto: .

miljøvennlig arealplanlegging, vil det oppstå et transportbehov som gjør det mulig å planlegge en fremtidsretta transportplan. Blant annet vil dette kunne gi grunnlag for å starte opp en trikkelinje/bybane som kan gå fra Gullaug til travbanen.

Vi oppfordrer derfor de berørte kommunene om å gripe sjansen til å skape en miljøregion det skinner av, avslutter Asgeir Osnes.

Asgeir Osnes

Foto: Stine Bjørndal Osnes

Mvh
Asgeir Osnes
Gruppeleder Drammen Venstre
Nestleder komité for byutvikling og kultur
93 42 92 92
http://drammen.www.venstre.no

For mer info kan også Nina Johnsen kontaktes på 90957867

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**