– Bekymret for vern av Lofoten

– For Venstre som er opptatt av å få på plass et varig vern i Lofoten og Vesterålen er det først og fremst trist hvis Arbeiderpartiet får det som de vil i denne saken, slik det nå ligger an til, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Ola Elvestuen mener at Lofoten og Vesterålen bør få varig vern.

Ola Elvestuen mener at Lofoten og Vesterålen bør få varig vern.
Foto: Caroline Roka

Signalene fra regjeringspartiene tilsier at regjeringen ikke vil gå inn for vern i den nye regjeringserklæringen. Det vil si at SV og Senterpartiet ikke får gjennomslag for sine valgløfter.

– Det er først og fremst miljøet som tapte dette valget, sier Elvestuen. — Partier som har frontet miljøsaken har tapt oppslutning. Da er det for vår egen og kommende generasjoners del viktig at vi bruker de virkemidler vi kan. SV viser her at det er viktigere å sitte i regjering enn å få gjennomslag for egen politikk, og det er trist.

Venstre mener at det ikke er nødvendig å vente på en helhetlig forvaltningsplan for å gi rødt lys for oljeleting og —utbygging i Lofoten og Vesterålen. Dette er unike naturområder som er helt enestående i norsk og internasjonal sammenheng, og som rommer verdens kanskje eneste solide torskestamme.

– Vi trenger ikke mer informasjon enn det. Vi verner natur fordi den er verdt å ta vare på, og leter ikke etter gull på Hardangervidda. Da leter vi ikke etter olje i Lofoten heller, avslutter Elvestuen.

Se klipp fra NRK Kveldsnytt her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**