Med Venstre til topps

Lars-Henrik Paarup Michelsen, stortingskandidat for Venstre, sto i dag på Fløyen og delte ut saft og flygeblader med Venstres friluftspolitikk. Publikum tok villig imot begge deler.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Friluftsliv

Venstre ble nettopp kåret til det mest friluftsvennlige partiet av Friluftslivets Fellesorganisasjon. – Det ble ganske åpenbart hvorfor da vi sto der. Folk var både positive og glade, smiler Paarup Michelsen.

Friluftsliv på Fløyen

De neste fire årene vil Venstre blant annet styrke friluftslivet i folkehelsearbeidet, bevare viktige naturområder mot inngrep, styrke allemannsretten og jobbe for bedre tilretteleggelse for naturopplevelser for funksjonshemmede og andre med spesielle behov.

Flygebladene gir også ti grønne grunner til å stemme Venstre:

Venstre vil:
1. Være garantist mot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen
2. Redusere reisetiden med tog mellom Bergen og Oslo til 4 timer innen 2020, blant annet ved å bygge Ringeriksbanen og ruste opp Vossabanen.
3. Prioritere statlige midler til videre utbygging av Bybanen, og styrke det øvrige kollektivtilbudet i og rundt Bergen
4. Etablere en statlig belønningsordning for kommuner som bygger sykkelstier
5. Si nei til de planlagte «Monstermastene» i Hardanger
6. Stille krav om investering i fornybar energi ved konsesjonstildeling på sokkelen
7. Opprette et statlig investeringsselskap som skal fremme klimateknologi, klimagründere og miljøriktig industriomstilling
8. Øke forskningsinnsatsen til 3 prosent av BNP innen 2013
9. Gjennomføre en grønn skattereform der det blir mer lønnsomt å arbeide og investere i norske bedrifter og arbeidsplasser, og mindre lønnsomt å forurense.
10. At Norge skal redusere sine nasjonale klimagassutslipp med minst 25 prosent av 1990-nivå innen 2020. Klimainnsatsen i utlandet mål komme i tillegg til nasjonale utslippskutt, ikke i stedet for.

Friluftsliv
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**