Oppnevn verge for asylbarna

– Det er utrolig at vi ikke finner plass til asylbarna. Det samme gjelder fosterforeldre for barn som må ha hjelp fra barnevernet. Trondheim er en stor by med masse ressurser og hjertevarme, sier Venstres førstekandidat Guri Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Barna trenger individuell oppfølging. De har forskjellige behov og trenger oppfølging. Det holder ikke med 40 timer miljøterapeut for en 16-åring med traumer fra krigen i Afghanistan. En vergeordning må på plass. Venstre har lansert dette forslaget tidligere, men de rødgrønne har skjøvet det under teppet. "Fint", men ingen ting blir gjort! "Vi soler oss i glansen av full barnehagedekning!"

Guri Melby

Foto: Cathrine D. Hagen

– Vi må konsentrere oss de svakeste i samfunnet, det er de som trenger fokus nå. Venstre har gjennom sine budsjettprioriteringer hatt dette fokuset i Trondheim, sier Melby.

– Trondheim er blitt bedt om å ta imot 25 enslige mindreårige asylsøkere til utover de 25 vi har gitt lovnad til. Dette må vi klare! Barna kommer ikke til Norge for å presse penger ut av nordmenn, de er på rømmen fra krigstilstander og fare for sitt eget liv. Det er ikke pengene det står på. Staten dekker disse merutgiftene for kommunen. Det er organiseringen og oppfølgingen som krever ny tenkning. Vergen kan hjelpe barna slik at ting skjer. Byråkratiet får ikke lov til å gi opp før barna får et godt liv, sier Guri Melby.

Daværende justisminister Odd Einar Dørum startet arbeidet med å endre vergeordningen, men Knut Storberget har ikke prioritert dette arbeidet i løpet av sine fire år i Justisdepartementet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**