Venstre garanterer for Ørland hovedflystasjon

Forsvaret og forsvarsviljen i Midt-Norge er viktig for nasjonens sikkerhet. Ørland hovedflystasjon har i lengre tid vært nedleggingstruet. Dette vil ikke bare ramme lokalsamfunnet svært hardt, det vil også berøre en hel landsdels nærforsvar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


En slik utvikling, som er uheldig i seg selv, vil også ha negativ innvirkning på forsvarsviljen i en befolkning som alltid har levert motiverte og kompetente soldater og ansatte. I tillegg vil det kunne være starten på avviklingen av den allierte forhåndslagringen i Trøndelag. I sum vil en slik utvikling innebære en svekkelse av nasjonens forsvarsevne.

Guri Melby

Foto: Cathrine D. Hagen

– Jeg forutsetter at regjeringen bygger på grundige militærfaglige og strategiske argument når den framtidige forsvarsevnen og struktur skal fastlegges, og at de samlede økonomiske rammer til forsvaret står i forhold til ønsket drift, sier Venstres førstekandidat Guri Melby. Hun forutsetter også at Norges forpliktelser i forhold til NATO ivaretas.

– Jeg forventer at dette betyr at Ørland hovedflystasjon utgjør en sentral del av Forsvaret også i framtida, og minst på dagens nivå. Venstre har vært svært tydelige på dette på Stortinget, mens de rødgrønne regjeringspartiene i beste fall har vært ulne. En stemme på Venstre vil være en stemme for fortsatt drift av Ørland hovedflystasjon, sier Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**