Norge trenger Venstres lærerløft

– Det er av avgjørende betydning for den videre utviklingen av kunnskapssamfunnet at lærerne er kompetente, kunnskapsrike og motiverte for denne oppgaven, sier Venstres andrekandidat Erling Moe.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Lærerens faglige og pedagogiske kompetanse er svært viktig for elevenes læringsutbytte. Derfor vil Venstre innføre et kompetanseår for lærerne. Moe mener det i vårt moderne samfunn er et stadig økende behov for å oppdatere seg i sitt fagfelt, og lærere som yrkesgruppe er intet unntak. Det er nødvendig for lærerne å ha mulighet til systematisk å fornye og komplettere sin yrkeskompetanse.

Erling Moe

Foto: Cathrine Dillner Hagen

– Det er nødvendig å ha en systematisk ordning som ivaretar det faglige aspektet ved etter- og videreutdanning, samtidig som man gir lærerne tid nok til å gjennomføre et slikt opplegg, fortsetter han. – Det bør derfor innføres et kompetanseår for lærere. Denne ordningen innebærer at lærere etter for eksemple sju år kan få permisjon i inntil ett år med lønn for å studere eller på annen måte øke sine kvalifikasjoner som lærere. En slik ordning er gjennomført for vitenskapelig ansatte ved universiteter og høyskoler, og gir disse rett til ett års forskningstermin etter seks års tjeneste, eller et halvt års forskningstermin etter tre års tjeneste.

– Innføringen av et kompetanseår vil blant bidra til å øke lærernes kompetanse og sikre at lærerne får den motivasjon og kunnskap som kreves for å være lærer i dagens samfunn, avslutter Moe.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**