Venstre med tiltakspakke for kultur og næring

Venstre lanserer i dag 10 tiltak for å bedre rammevilkårene for kunstnere og det kulturbaserte næringslivet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Trine Skei Grande

Trine Skei Grande
Foto: Caroline Roka

– Vi må slippe fram de som tør å satse, og som tør å tro på og forfølge en idé. Det å forene kultur og næring betyr å satse på framtidige arbeidsplasser som ennå ikke er skapt. Det kulturbaserte næringslivet bygger det kreative Norge, og det er derfor vi lanserer denne konkrete tiltakspakken, sier Venstres nestleder Trine Skei Grande.

Kunstnere er en mangfoldig gruppe. I kulturpolitikken er en av hovedutfordringene å legge til rette for at flest mulig skal kunne leve av sin kunst. Kulturpolitikken handler derfor også om en god næringspolitikk, spesielt rettet mot småbedrifter og enkeltmannsforetak innen kultursegmentet. Gjennom den generelle næringspolitikken vil Venstre legge til rette for at kunstnere får bedre muligheter og rammevilkår for å skape sin egen arbeidsplass, forteller nestlederen.

Ærefullt å etablere arbeidsplasser
– For Venstre er det minst like naturlig å skape sin egen arbeidsplass som det å finne sin plass innenfor det etablerte arbeidslivet. Og det er ærefullt å tjene penger på å starte og drive sin egen bedrift — også innenfor kulturfeltet. Derfor har vi et sterkt engasjement for å bedre de sosiale rettighetene for kulturgründere og selvstendig næringsdrivende. Vi må og skal ha flere kvinner som selvstendig næringsdrivende og gründere, og særlig innenfor kulturbasert næringsliv, sier Skei Grande.

Les hele artikkelen her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**