Trillemarka: Gufs fra dansketida

– Statsråd Erik Solheim (SV) og Regjeringa feirer i dag et historisk overgrep mot lokaldemokratiet. Det er ingen grunn til å feire statens bastante nei til tilbudet om frivillig vern, sier varaordfører i Sigdal Runolv Stegane (V) som også gir et kraftig spark til Senterpartiet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Gufs fra dansketida når Solheim feirer lokaldemokratiets nederlag i Trillemarka
Når Erik Solheim onsdag åpner naturreservatet i Trillemarka, skjer det tilsynelatende i en rolig atomsfære i samarbeid med ordførerne i Rollag, Sigdal og Nore og Uvdal. Varaordfører i Sigdal Runolv Stegane (Venstre) finner ingen grunn til å feire.

Runolv Stegane

Foto: Ole Marius Fossen

– Regjeringens og Solheims nei til frivillig vern og gjennomføring av et statsdiktat er et grovt overtramp og et slag i ansiktet mot oss som tror på et aktivt og levende lokaldemokrati. Når vedtak og tilbud om frivillig vern i tre kommuner og Buskerud fylkeskommune med støtte fra Fylkesmannen ikke tas hensyn til, representerer dette et historisk overgrep.

Han mener at Solheim og Regjeringen bør ha flau smak i munnen. Samtidig slenger han ut en kraftig refs til Senterpartiet som møter Solheim med annonser der Sp spør om når tid Solheim vil respektere lokaldemokratiet.
– Det er utrolig at et parti som sitter med Regjeringsansvar og hadde hendene på rattet da vernevedtaket kom, er så freidige at de prøver å legge ansvaret for det som føles som et gufs fra dansketida over på Erik Solheim aleine.
Senterpartiet sitter som Regjeringsparti med et tungt ansvar for det statlige overgrepet mot lokaldemokratiet, sier Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**