Ny Rv 714 må ha førsteprioritet!

Tirsdag meldte avisa Hitra-Frøya at Rv 714 er den riksvegen i Sør-Trøndelag som oftest er stengt. — Verken næringslivet i regionen eller lokalbefolkningen kan lenger leve med en så dårlig vei, sier Venstres stortingskandidat i Sør-Trøndelag, Guri Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Guri Melby

Foto: Cathrine D. Hagen

Hun frykter at en sterk trafikkvekst som følge av vekst i næringslivet og fjerning av bompengeinnkreving på Sandstad vil gi oss enda styggere tall i framtida hvis ikke bygging av ny vei kommer i gang straks. — Kommunene har nå gjort sin del av jobben, de har blitt enige om trasè og om hvordan brukerfinansieringa skal foregå. Nå er det på tide at fylkeskommunen og staten sørger for å gi dette prosjektet førsteprioritet slik at man kan få realisert veien, sier hun.

Melby mener at fylkeskommunen nå klart og tydelig må si at denne veien skal ha førsteprioritet i Sør-Trøndelag, samtidig som hun vil kjempe for at staten må følge opp med midler. – Når fylkeskommunene fra 1. januar 2010 overtar ansvaret for øvrige riksveier og regionveiene, krever Venstre at det må følge nok midler med til drift og vedlikehold og investeringer på dette veinettet. På mange av disse veiene, slik som Rv714 til Hitra og Frøya fraktes det store verdier, og det er viktig at disse kan komme fram raskt og sikkert for å sikre verdiskapningen, uten at vi setter andre trafikanters liv i fare, sier hun.

Elisabet Paulsen

Foto: Vidar Grundetjern

Melby får støtte av Venstres gruppeleder på fylkestinget, Elisabeth Paulsen. Hun sier at Rv714 vil stå øverst på lista i Venstres veibevilgninger på fylkestinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**