Anne Margrethe Larsen fikk fint fram Venstres budskap i debatt i Marnardal

Det ble en debatt uten de himmelstormende forskjeller i Marnardal 12.august

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


De politiske partier bortsett fra SV stilte til debatt i Marnardal 12.august. Det var samferdsel og levevilkår som skulle diskuteres.

Disse møtte:

Åse Michaelsen, Frp
Hans Fredrik Grøvan, Krf
Anne Margrethe Larsen, Venstre
Janne Fardal Kristoffersen, Høyre
Sigmund Oksefjell, Sp
Kari Henriksen, Ap

I den innledende 3-minuttspresentasjonen kom Anne M. Larsen inn på følgende: Venstre har tre hovedsaker ved dette valget: Miljø, kunnskap og velferd. Hun kom inn på fornybar energi, styrking av kollektivtilbudet, flere og bedre lærere, grønne bedrifter, robuste kommuner og forsterkede sykehjem.
Dessuten ville hun ha:

– mer trykk på rus og omsorg
– trygg skolevei
– trafikksikkerhet
– åpenhet i kommunen
– en anstendig asylpolitikk
– frihet for den enkelte, omsorg for hverandre og miljøet

Under: En engasjert Anne Margrethe

Anne Margrethe Larsen

Foto: E.Pedersen

De andre partiene hadde også sine presentasjoner, men det vil føre for langt å gå inn på disse.

Deretter dreide debatten seg om samferdsel. Høyre ønsket firefeltsvei Oslo-Stavanger. Venstre mente Vest-Agder må ha en helhetlig plan for veiutbygging. Anne Margrethe prioriterte sikkerheten først. I tillegg måtte kollektivtrafikken styrkes, og satsing på lokaltog var viktig.

misjonsveien buss trafikk

Foto: SL

Samtlige partier mente at kommunene måtte rådspørres ved veibygging, men det var noe uenighet i hvor stor grad staten skulle overstyre. Frp og A var nok de som var mest for en sterk statlig dominans, ellers kunne veiprosjekter forsinkes i lang tid.
Anne Margrethe mente at lokaldemokratiet var svært viktig og måtte tas hensyn til. I tvistesaker mente hun fylkeskommunen kunne komme inn og avgjøre.

Det ble fra salen stilt spørsmål om vedlikehold av veier og det store etterslepet som eksisterte. Dette var alle partiene enige om var et stort problem.

Under:70-80 tilhørere befant seg i salen

Tilhørerne

Foto: E.Pedersen

Da debatten penset over på eldreomsorgen, kom Anne Margrethe inn på at kommuen må ha hovedansvaret for den. Forsterkede sykehjem burde kommet for lengst, mente hun.
-Den forrige regjeringa ble beskyldt for å ha strupet kommunene, men man må huske at vi hadde ikke så mye penger i forrige regjeringsperiode som i denne.

Eldre, gamle

Foto: Microsoft

Under den avsluttende appell kom hun inn på at Venstre er et fremskrittsglad parti. Det tar avstand både fra sosialisme og høyrepopulisme. Miljøutfordringene er enorme i dag. Vi må bygge skolen. Gode lærere er viktig – de må være godt utdanna og kunne sitt fag. Framtida krever kunnskap.
Tidligere i debatten hadde hun gitt uttrykk for at Venstre ønsket en ny sentrumsregjering selv om dette ble en mindretallsregjering. -Det er mye splid på bakrommet i regjeringa, sa hun, og saker er endelige og avgjort når de legges fram i Stortinget. Løsningen ligger i sentrum!

EP

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**