336 000 kroner til Pilegrimsleden

Fylkesråd for kultur Annikken Kjær Haraldsen(V) bevilger 336 000 kroner til Pilotprosjekt Pilegrimsleden. Pilotprosjektet har som hovedmålsetting å få opp aktiviteten langs pilegrimsleden med økt engasjement lokalt, regionalt og nasjonalt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Annikken Kjær Haraldsen

Foto: Fotograf Hatterem

-Infrastruktur langs pilegrimsleden skal forbedres, når det gjelder merking, skjøtsel og informasjon, sier Haraldsen. -Å informere om eksisterende og videreutvikle nye overnattingstilbud langs ledene er i stadig utvikling. Prosjektet skal oppmuntre til vern gjennom bruk, ved eksempelvis gjenbruk av gårdsbygninger. Kulturminner langs ledene skal informeres om og merkes bedre, sier Haraldsen.

Prosjektet være pådriver for å få opp lokalt engasjement ved blant annet å gi tilskudd til kommunene, sier Haraldsen. Vedr overnattingstilbud har annonsering for tilskudd til pilegrimsherberger gitt resultater. Å hele tiden utvikle websiden www.pilegrim.info er viktig ledd i realisering av mål, ved utbedring av kartløsning med inntegnet led, ikoner med informasjon om de enkelte overnattingstilbudene og ikoner med informasjon om kulturminner. -I løpet av årets og neste års sesong gjøres det registrering av vandrere for å anslå antall brukere langs pilegrimsleden, avslutter Annikken Kjær Haraldsen.

Les mer om saken her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**