Toppkandidater nekter å svare om folks privatliv!

– Det er et stort problem at stortingskandidater fra de største partiene i Aust-Agder ikke vet hva de mener om datalagringsdirektivet, sier 2. kandidat for Aust-Agder Venstre, Anne Tørå Solsvik. — At de ikke vil si til velgerne hvordan de vil forvalte personvernet de neste fire årene er uholdbart. Her må det komme klare svar før 14. september, sier Solsvik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Denne sommeren har det gått en omfattende bloggstafett over hele landet mot datalagringsdirektivet. Deltakerne krever at regjeringen sier nei. Til nå har over 130 deltatt. Toppkandidatene til FrP, Arbeiderpartiet og Høyre vet ikke hvordan de skal ta stilling til direktivet.

– Personvernet innebærer en rett til å være i fred fra andre, men også en rett til å ha kontroll over opplysninger om seg selv, særlig opplysninger som oppleves som personlige. Etter EMK artikkel 8 er personvern ansett som en menneskerettighet. Det er trist å registrere at flere av kandidatene ikke vet hvordan de har tenkt å ta stilling til dette, sier Solsvik.

Hun har selv kjempet mot datalagringsdirektivet i mange år. Unge Venstre vedtok en uttalelse mot direktivet alt i 2006. Lenge før debatten kom til Norge.

– Gjennom EØS-avtalen har Norge en reservasjonsrett. Denne har aldri før blitt brukt, men så har man heller aldri stått overfor et direktiv som representerer en så stor trussel mot demokratiets grunnleggende verdier som det datalagringsdirektivet gjør, sier Solsvik.
– Jeg har selv utfordret de andre kandidatene om dette spørsmålet på bloggen min på agderposten.no, og jeg er skuffet over å nå se svaret de har via Nei til EUs utspørring. Jeg og Venstre mener at dette direktivet griper så fundamentalt inn i privatlivet til folk at her må man sette foten ned, sier Solsvik.

Kontaktinformasjon: Anne Tørå Solsvik på mob: 99 59 87 96

Informasjon om utspørring.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**