Sats på helsesøster!

I flere artikler denne sommeren har Adresseavisen satt fokus på ungdom og rus. Tirsdag presenterte avisa en undersøkelse som viser at rusbruk blant ungdom går hånd i hånd med psykiske problemer. — Disse sakene viser at vi har hatt for lite fokus på betydningen av forebyggende arbeid, sier Venstres stortingskandidat i Sør-Trøndelag, Guri Melby. Hun tar nå til orde for en kraftig styrking av skolehelsetjenesten og helsestasjonene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Guri Melby

Foto: Cathrine D. Hagen

— Venstre vil utvide lavterskeltilbud for ungdom med rusavhengighet eller rusproblemer kombinert med psykiske og sosiale vansker, og vi tror at en styrking av helsesøstertjenesten vil være et viktig bidrag, sier hun. — Vi må møte folk der de har behov, være lett tilgjengelige, og vi må bruke de tilbudene ungdom føler seg komfortable med, sier hun. — Barn og unge trenger et omsorgsapparat som kan forebygge og ikke minst "overvåke" om elevene trives sammen med andre.

Skolehelsetjenesten er et kommunalt tilbud, og Venstre foreslo i budsjettet for 2009 å øke denne posten med 2 millioner kroner. I tillegg har Venstre på Stortinget foreslått 50 millioner kroner til styrking av skolehelsetjenesten over hele landet, som en del av en større fattigdomspakke. — Grunnen til at vi prioriterer dette så høyt, er at denne styrkinga er positiv både for ungdom i risikosonen for å utvikle psykiske problemer og rusproblemer, og for de som bare trenger noen å snakke med, avslutter Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**