Giske-kampanje for statlige midler

Venstres andrekandidat Erling Moe mener det er uheldig at Rockheims strategidirektør driver kampanje for å få gjenvalgt den rødgrønne regjeringen. – Han driver Giske-kampanje for statlige midler, sier han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Strategidirektør ved Rockheim Arnfinn Bjerkestrand står i front for “Kulturkampen”, som tar til orde for gjenvalg av den rødgrønne regjeringa. Frykten for Frps kulturpolitikk er bakgrunnen for kampanjen. – Bjerkestrand jobber for staten, og det er derfor uheldig at han samtidig fronter en kampanje for gjenvalg av Trond Giske som kulturminister. Det er opplagt at han bør søke permisjon, sier Moe.

Erling Moe

Foto: Cathrine Dillner Hagen

Moe tar også avstand fra det skremmebildet som blir tegnet av et borgerlig flertall på Stortinget. – Venstre, Høyre og KrF kan garantere at Frps rasering av kulturlivet aldri vil få flertall. Dessuten har Venstre vært en garantist for kulturløftet i Oslo, der nettopp Frp sitter i byrådet. – Jeg er dypt uenig i Frps kulturpolitikk, og de vil aldri få gjennomført den med mindre de får rent flertall på Stortinger, avslutter Moe.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**