Fjern TV-lisensen!

Dagens lisensordning er urettferdig og utdatert, skriver Skedsmo Venstres leder Boye Bjerkholt. Han mener at NRK heller bør finansieres over statsbudsjettet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Av Boye Bjerkholt, leder i Skedsmo Venstre

TV

Foto: Microsoft

Dagens lisensordning er urettferdig og utdatert. Venstre vil derfor fjerne TV-lisensen og heller finansiere NRK over statsbudsjettet.

Da TV-lisensen ble innført var det å eie TV enbetydende med å kjøpe tilgang til NRKs programtilbud. I dag fortoner medieverden seg helt annerledes. Vi har fått et mangfold av TV-tilbud fra konkurrerende innenlandske og utenlandske kanaler, samtidig som TV-produksjonene i økende grad kan ses gjennom andre medier enn det avgiftsbelagte TV-apparatet.

Venstre mener det er viktig å opprettholde NRK som allmennkringkaster, men mener at det er urettferdig når hver husstand belastes med et helt likt beløp uavhengig av inntekt og hvor mange som bor i husstanden. At en enslig student uten inntekt må betale et like stort bidrag til fellesskapets utgifter med å opprettholde allmennkringkastingen som det en familie med to inntekter må, er åpenbart urimelig.

Venstre mener derfor at NRK i likhet med andre statlige kulturtilbud må finansieres over statsbudsjettet og ikke gjennom en avgift på TV-innehav.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**