Takk til Private Barnehagers Landsforbund (PBL)

Når en leser Lise Christoffersens leserinnlegg i DT 19. juni, skapes det et inntrykk av at regjeringen har sikret likebehandling av kommunale- og private barnehager. Likebehandlingen har skjedd på tross av regjeringens opprinnelige planer, og en stor takk må rettes til blant annet PBL og daglig leder, Arild M. Olsen, skriver stortingskandidat Ulla Nordgarden i et svar innlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Barnehage

Foto: stock.xchng

Regjeringen ønsket egentlig at finansieringen av private barnehager sku lle skje via kommunale ramm etilsku dd, samtidig som kommunene selv skulle avgjøre hvor stort tilskudd de private barnehagene skulle få. Dette ville selvsagt medført store forskjeller mellom barnehager i ulike kommuner, og det kunne fått katastrofale følger for flere private barnehager. Senest i 2008 fremhold regjeringen dette synet.

I 2008 startet en pappa ved navn Frode Kirkedam et foreldreopprop mot forskjellsbehandlingen av barnehagebarn. Oppropet får stor støtte. Mer enn 15 000 underskrifter gjør at regjeringen er nødt til å revurdere sitt opprinnelige forslag om å forskjellsbehandle barnehagene i Norge.
Det er først i j uni i år at regjeringen fors tår a t deres opprinnelige lovforslag er katastrofalt dårlig. Men det er aldeles ikke regjeringen som har sikret likebehandling av barnehagene i Norge.

Ulla Nordgarden
Stortingskandidat Buskerud Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**