— Uforståelig kritikk

Venstres Boye Bjerkholt stiller seg uforstående til kritikken som rettes mot at forslaget om justering av skolekretsgrenser mellom Sagdalen og Skjetten ble justert etter høringsrunden. — Vi har lyttet på tilbakemeldingene og tatt hensyn til dem i det endelige vedtaket. Det er jo derfor vi har høringsrunder, slik at vi kan få innspill og gjøre justeringer, sier Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Skolegard

Foto: ?

Flertallet bestående av Venstre, Arbeiderpartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti vedtok i ekstraordinært kommunestyremøte 13. mai å flytte skolegrensene mellom Skjetten og Sagdalen skoler med virkning fra skolestart høsten 2009. Bjerkholt medgir at selve prosessen har gått raskt for seg, men mener at likevel at vedtaket er basert på gode faglige vurderinger og at alle sider av saken har blitt hørt.

— Vi har fått utallige innspill fra folk som har engasjert seg i saken. Disse innspillene har vi gått nøye gjennom, og vi har til og med imøtekommet en del av tilbakemeldingene ved å justere grenseforskyvningen. Jeg skjønner at det er folk som er skuffet over vedtaket, men alle har blitt hørt. Og alt har gått lovlig for seg, forsikrer Bjerkholt.

Han forklarer at flertallet ikke ønsket å sette opp brakker på Sagdalen så lenge det er ledig kapasitet på en splitter ny skole like i nærheten.

— Både av hensyn til elevenes læringsmiljø, kommunens bruk av knappe ressurser og utnyttelse av den skoleinfrastrukturen vi har bygd opp, ønsket vi å finne en fornuftig fordeling mellom Sagdalen og Skjetten som gjorde at vi unngikk å sette opp brakker på Sagdalen, utdyper Bjerkholt.

Etter høringsrunden foreslo de fire partiene å gjøre justeringer på det forslaget som hadde blitt sendt ut. I stedet for å la skolegrensa følge Sagelva, ble grensa flyttet til jernbanelinja.

— Det virket urimelig at elever som bor et steinkast unna Sagdalen skulle måtte gå helt til Skjetten. Derfor tok vi jobben med å bryte ned tallene og se om vi kunne finne en løsning som ivaretok det hensynet. Det klarte vi, og derfor forslo vi den endringen som til slutt ble vedtatt, sier Bjerkholt, som la frem forslaget på vegne av de fire partiene i kommunestyremøtet.

— Nettopp derfor føles påstanden om at ingen har blitt hørt ekstra urimelig. Vi gjorde jo faktisk en ganske betydelig endring basert på de tilbakemeldingene vi fikk.

Saken går nå videre til lovlighetskontroll hos departementet etter at tre representanter fra Fremskrittspartiet fremsatte krav om det i kommunestyremøtet 10. juni.

— Det tar jeg til etterretning. Jeg mener at vi har handlet godt innenfor lovverket, men respekterer selvsagt at saken sendes videre til lovlighetskontroll og avventer departementets beslutning, avslutter Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**