– Turistfisket må reguleres

Venstres stortingsrepresentant Vera Lysklætt har tatt opp de uheldige sidene ved utlendingers turistfiske med fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Vera Lysklætt

Foto: Venstre

– Vi må ta ondet ved rota — vi kan ikke vente helt til tonnevis med høyverdig fiskefilet må beslaglegges og destrueres av tollvesenet ved grensa, sier Vera Lysklætt. – Kontrollen med dette må på plass mye tidligere slik at vi kan forsikre oss om at det ikke blir utført mer enn 15kg fisk pr. person, sier Vera Lysklætt.

– Jeg har derfor stilt spørsmål til fiskeriminister Helga Pedersen om hva hun vil gjøre for å begrense forsøk på smugling av fisk over grensa.

– Jeg er glad for at fiskeriministeren i sitt svar sier at departementet vil arbeide med kartlegging og utvikling av rammeverk som sikrer at turistfisket er bærekraftig.

– Fiskeriministeren sier videre at de for tiden vurderer om det kan være et aktuelt tiltak å innføre reguleringer av næringsvirksomhet som legger til rette for turistfiske. – Det er vel og bra at departementet ser på dette, men jeg tror ikke at det er de registrerte turistanleggene som utgjør det største problemet. Det er heller de turistene som kommer til landet i bobiler eller campingvogner med frysekapasitet som utgjør det største problemet og som det nå er svært viktig at vi finner en løsning på, sier Vera Lysklætt.

– Vi har strenge reguleringer av fiskerinæringa her i landet og det samme må på plass for turistfisket. Slik dette foregår nå så er de turistfiskerne som laster ned bilene sine med enorme og ulovlige mengder med fisk med på å fiske opp all kysttorsken i de kystnære områdene og i fjordene samtidig som yrkesfiskerne kanskje må ligge på land. Og, slik kan ikke dette få utvikle seg i fortsettelsen, avslutter Vera Lysklætt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**