Kvassheim roste Bremers miljømarsj

Hermann Bremer (43) fra Krystad satte seg som må som mål å gå fra Lofoten til Oslo for å protestere mot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen .

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Turen startet på Ramberg i Lofoten onsdag 22.april. I dag nådde han frem til Oslo og møtte bl.a. leder av Miljø- og energikomiteen Gunnar Kvassheim( V) under en markering på Løvebakken foran Stortinget.

Kvassheim møtte Bremer foran Stortinget.

Foto: Frode Nergaard-Fjeldstad

– Venstre mener at kampen mot oljeaktivitet i Lofoten og Vesterålen er den viktigste miljøsaken, og vi vil bidra til å gjøre dette til en hovedsak i valgkampen, sa Gunnar Kvassheim da han møtte Bremer på slutten av sin 140 mil lange miljømarsj til Oslo.

Sterkt miljøengasjement
Kvassheim trakk frem at Venstre gjentatte ganger har satt et ultimatum til potensielle regjeringspartnere at det ikke skal åpnes for oljeaktivitet i Lofoten og Vesterålen .

– Utfallet av valget avgjør denne saken, og vi trenger et sterkt folkelig engasjement for at oljeboring i Lofoten og Vesterålen skal bli hovedsak i valgkampen og at miljøet kan vinne frem i denne saken, sier Kvassheim

– Bremers innsats for å løfte denne viktige miljøsaken er imponerende og et uttrykk for det sterke miljøengasjementet som er knyttet til denn saken. Hans innsats er til stor inspirasjon for Venstre og alle andre som er opptatt av å verne Lofoten og Vesterålen mot oljeaktivitet, sier Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**