NTP: Regjeringspartiene vil ikke satse for Østfold

Innstillingen fra transportkomiteen på Stortinget er lagt fram angående Nasjonal Transportplan. Den viser at regjeringspartiene ikke ser de enorme muligheter vi har til å få ferdig dobbeltspor gjennom Moss i 2013, flytog til Rygge rundt 2015 og dobbeltspor fra Oslo til Halden, med reisetid på under 80 min, innen 2020.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Rita Sletner

Foto: Christoffer Biong

Venstre foreslår å la private samarbeide med staten slik at dobbeltsporet Oslo-Ski kan forseres med inntil halvparten av byggetida. Dette vil ikke regjeringspartiene og de vil heller ikke la Flytoget betjene Moss lufthavn Rygge.

Det er synd regjeringspartiene er så redde for offentlig-privat samarbeid. Folk kunne fått bedre tog på Østfoldbanen raskere.

Det er beklagelig regjeringspartiene heller ikke vil prioritere å planlegge ringbane i Østfold. Her kunne vi fått et flott tilbud til pendlere fra Indre til ytre Østfold ved å gjenåpene for passasjertrafikk mellom Rakkestad og Sarpsborg. Et godt og trygt miljøalternativ til bil.

Venstre ønsker å forsere utbyggingen av dobbeltspor gjennom Moss. Dette er flaskehalsen i Østfold. Enkeltsporet her er et av Europas mest trafikkerte. Dobbeltsporet kunne stått ferdig i 2013 og betydd mye for mer gods og sikrere persontrafikk på Østfoldbanen.

Sindre Mork

Foto: Vidar Grundetjern

Venstre foreslår en kraftig økning i støtten til kollektivmidler i større byer. I Østfold ville Moss fått tilgang til disse midlene slik Sarpsborg og Fredrikstad har.

Det er fortsatt mulig for regjeringspartiene å endre mening. Stortinget skal behandle saken 11. juni. Men vi er redd de fortsatt vil avvente og se i stedet for å satse på framtida.

Rita Sletner, 1. kandidat for Østfold Venstre
Sindre W. Mork, 2. kandidat for Østfold Venstre

Se også uttalelse fra Venstres landsstyre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**