Rett vest

I løpet av kort tid har regjeringen tatt flere avgjørelser som vil føre til økte klimagassutslipp og ytterligere oppvarming av jorda. Med barnebarna som ufrivillige passasjerer, og mens isbjørnen prøver å klamre seg til de siste isflaka, styres skuta med stø kurs

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Marit Foss Sundseth

Foto: Avisa Sør-Trøndelag

Av Marit Foss Sundseth, Venstres tredjekandidat i Sør-Trøndelag

Nesten like ille som regjeringens miljøpolitikk er det manglende fokus i media. For mens Røkke og Brustad, Grand prix og The missing link har fått alles oppmerksomhet, har den ene klimasynden etter den andre fått passere i stillhet.

Oljeministeren innledet mai med ny rekord . Med 21 nye letetillatelser har regjeringen gitt oljeindustren 178 lisenser, en dobling i forhold til forrige regjering.

Mens kameraene zooma inn Erna Solberg på landsmøtet, ga regjeringen klarsignal for oljeboring i Barentshavet og nordområdene. Samme dag ble det også åpna for petroleumsaktivitet ved Jan Mayen, et svært sårbart område som er vurdert som verneverdig.

Ei uke senere drukna to klimasynder til, i lyden av Rybak og Svabø fra Moskva. For i revidert nasjonalbudsjett gikk det fram at regjeringen vil utsette renseplanene på Kårstø. Hvem husker vel Soria Moria? I budsjettet ser vi også at Regjeringen ikke gir ei krone til vindkraft. Natur og Ungdom kan, med rette, legge ut regjeringens troverdighet til salgs på Finn.no.

Som om ikke dette var nok; 19.mai skulle generalforsamlingen i StatoilHydro avgjøre om de skulle trekke seg ut av oljesandaktiviteter i Canada. Regjeringen, med sine 67% av aksjene, kunne ha stoppet dette, som er av de skitneste former for oljeutvinning. Miljøminister Solheim gjorde ingenting for å stoppe det, sjøl om han sier han er svært kritisk til dette. En skulle tro at også dette fortjente fullt mediatrøkk, men det var så merkelig stille.

Arbeiderpartiets kortsiktige vekstpolitikk har igjen fått fullt gjennomslag. Grønnfargen er nesten utviska. Hvordan føles dette for de som kom inn i regjeringsprosjektet med et lysegrønt håp?

De fleste som er opptatt av miljøet på jorda, er enige i at et Frp-styre er det verste alternativet. Dagens regjering har nå bevist at den ikke så mye bedre. For miljøets del; slipp til det tredje alternativet, ei sentrumsregjering!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**