Nei til statlig overformynderi

Venstres stortingskandidat Guri Melby sier nei til regjeringspartienes ønsker om en innstramming i de statlige reguleringene av skjenketidene. — Det kan ikke være slik at vi skal ha en felles statlig leggetid i dette landet, sier hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Regjeringen ved Bjarne Håkon Hanssen og Knut Storberget har nå foreslått at det skal bli forbudt å selge alkohol på utesteder etter kl. 02.00. I dag er det opp til lokale myndigheter å bestemme når utestedene skal stenge. Guri Melby stemte selv i mot at Trondheim kommune skulle skjerpe inn sine åpningstider.

Guri Melby

Foto: Ole Morten Melgård

– Dette er formynderstaten på sitt verste. Det kan ikke være sånn at stortingspolitikere i Oslo skal bestemme når myndige borgere rundt om i landet skal kunne ta seg en øl. Lokaldemokratiet er fullt ut i stand til å finne gode lokale løsninger, sier Melby.

Hun er også bekymret for at regjeringens innskrenkning vil flytte mer av alkoholkonsumet fra utesteder til hjemmene.

– Dette er spesielt bekymringsverdig når vi vet at de fleste volds- og voldtektsepisodene skjer i hjemmet. Dessverre er det mange mørketall og mange av disse episodene skjer fordi det ikke er tilsyn. På utestedene har man mye bedre kontroll på de som er overstadig beruset og det er politibetjenter og sikkerhetsvakter i nærheten som kan gripe inn, avslutter Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**