Haugesund Venstres miljøpris til Lillesund skole

Haugesund Venstres miljøpris for 2009 er tildelt Lillesund skole for skolens langvarige miljøengasjement og arbeid med å integrere praktisk miljøarbeid i undervisningen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Venstres stortingskandidat May Britt Vihovde overrakte prisen på verdens miljødag den 5. juni 2009 til rektor Toralf Geitung, som hadde med seg spesielt involverte lærere og elever fra elevrådet.

Fornøyde prisvinnere!

Foto: Svein Abrahamsen

Fra venstre: Toralf Geitung, Petter Rasmussen, Hanna Vesterli, Mia Doris Skene-Osli, Doris Jensen, Nils Fredrik Wilhelmsen, Ola Melkeråen.

Venstre mener at Lillesund skole fortjener en utmerkelse for sitt langvarige miljøarbeid, som har ført til at skolen nylig har blitt en miljøsertifisert skole.

– Lillesund skole bør være et forbilde for andre skoler, uttaler Venstres May Britt Vihovde. Kunnskap om miljø gir elevene forutsetninger for å ta miljøansvar hjemme, i sitt nærmiljø og ellers i samfunnet. Dette er en svært viktig ballast for elevene å ha med seg videre i livet, sier Vihovde.

Lillesund skole har en kolonihage og driver med kompostering av matavfall, som gir jord til kolonihagen. Skolen kildesorterer også alt øvrig avfall. Elevene blir oppdratt til å ta vare på miljøet på skolen og i området rundt, og alle hjelper til med å holde det rent og ryddig rundt seg.

Haugesund Venstres miljøpris har vært utdelt i en årrekke og skal gå til personer eller organisasjoner som gjennom sitt arbeid lokalt har gjort en innsats for miljøet, satt miljøspørsmål på dagsorden eller på andre måter bidratt til å øke bevisstheten omkring miljøspørsmål.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**