Går grønnkledd i Drammen for Lofoten og Vesterålen

Presset for å få åpnet havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen for
oljeboring må stanses, sier Ulla Nordgarden, Buskerud Venstres stortingskandidat. Den 5. juni markerer Venstre verdens miljødag over hele landet, og det gjør de blant annet ved å
oppfordre folk til å kle seg i grønt!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Spørsmålet om vern av havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen blir en
av de aller viktigste sakene i valgkampen, tror Ulla Nordgarden.
Nordgarden som har en doktorgrad i havbruk og 10 års forskningserfaring fra havforskningsinstituttet stiller seg hoderystende til SVs manglende engasjement i denne saken. Jeg er skuffet over at ikke SV velger å sette hardt mot hardt i denne saken innad i regjeringen.
Venstre er det eneste partiet som har sagt at det er fullstendig uaktuelt
å gå i regjering med et ja til oljeboring i disse områdene, det løftet vil jeg være med å sette makt bak. Sier Nordgarden
Selv om jeg representerer Buskerud som ikke akkurat kan skryte på seg Norges lengste kystlinje så er dette en sak som jeg tror opptar folk helt inn i innlandsbygdene. Det kan være at det er gull under Hardangervidda også, men der setter vi altså ikke i gang gruvevirksomhet.
Som en støtte til denne saken vil jeg derfor gå kledd i grønt på verdens miljøverndag 5. juni og tror venstrefolk over hele fylket vil følge min oppfordring. Avslutter Ulla Nordgarden samtidig som hun presiserer at det holder med ett grønt plagg, et skjerf, en lue etc —det er symbolikken som teller.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**