Kommunen bør utvide Eldresenteret

Venstres Svein Jakob Hollerud stilte interpellasjon om en mulig utvidelse av Eldresenteret i Eggedal og om utbygging av nye omsorgsboliger i kommunestyremøtet sist torsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Eldrebølge i Sigdal og Eggedal
Interpellasjon til Sigdal Kommune v/Kari Kolbræk Ask

Svein Jakob

Foto: ukjent

“Det blir flere og flere eldre, også i Sigdal og Eggedal. Det er allerede lange ventelister på folk som vil inn på Eggedal eldresenter. Og enda flere er det trolig som ønsker seg dit men som ikke har skrevet seg på ventelistene da de tror det ikke nytter.
Tildeling av plass på eldresenteret vurderes etter behov, og ikke etter hvilken “plass” en står på ventelistene.
Mange ønsker seg til eldresenter eller omsorgsbolig fordi det er et godt tilbud, og de eldre føler seg trygge, og de får et fint sosialt felleskap.
Vi skal huske på at det er de som nå er “eldre” som har lagt grunnlaget for den velstand vi har i dag. Derfor fortjener de i høyeste grad en trygg, bekymringsfri og verdig alderdom.
I og med at det allerede nå er lange ventelister så er det et sterkt ønske i bygda om å sette i gang utrede utvidelse av Eggedal eldresenter, eller å bygge små, frittliggende omsorgsboliger/utleieleiligheter.
Hva vil Sigdal kommune gjøre for å få fortgang i en slik prosess, og når vil de starte med dette?”

Oppslag Bygdeposten
Ordføreren svarte at hun ville ta initiativ for å undersøke om mulige arealer for utbygging både i Eggedal og Prestfoss.
Venstre ved Hollerud fikk flertall for et forslag om å utrede behov for bedre boligtilbud for eldre både i Eggedal og i Prestfoss:”Behov for flere omsorgs-og eldresenterplasser i Prestfoss og Eggedal tas opp ved budsjettbehandling for 2010 og økonomiplanbehandling 2010-2014. Det tas initiativ for å få kartlagt mulige tomter.”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**