Potensialet i Narvikregionen er stort — men hvordan jobber politikerne?

Venstres toppkandidat til Stortingsvalget, Ola Elvestuen, nestleder i Venstre var gjest ved regionssamlingen i Ofoten forrige helg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


De viktigste temaene som var til diskusjon og som spesielt opptar Elvestuen var NEW korridoren og ARE- togets betydning for regionen og fremtidig utvikling, Hålogalandsbrua og statlige midler til utbyggingen, E6 gjennom sentrum av Narvik og Evenes flyplass. Dette fikk Elvestuen utførlig informasjon og en god diskusjon rundt av Narvikgården og Futurum i forkant av de politiske drøftelser av temaene under regionsmøtet.

Ola Elvestuen og Berit Woie Berg går mot seismikk-skyting i Lofoten og Vesterålen

Foto: Arne B. Vaag

Elvestuen var veldig overrasket over at der ikke har vært mer politisk trykk sentralt i disse sakene, "hvordan jobber politikerne i Narvik for å få sakene til debatt sentralt" var hans spørsmål når han anser at trykket rundt enkelte saker med stor nasjonal betydning har vært alt for lavt, spesielt når en ser hva NEW og Hålogalandsbrua representerer i nasjonal målestokk og for regionen spesielt.

Statlige overføringer til infrastruktur
Det var spesielt statens rolle som sto på agendaen. Det ble fra lokalpolitisk hold gjort klart at der må komme en større bevilling fra Staten for å komme i gang med utviklingen av de store og tunge infrastrukturutfordringene vi står overfor i regionen. Det var en svært positiv og lydhør nestleder som umiddelbart vil gripe fatt i de enkelte større sakene — spesielt NEW. Her var Elvestuen svært overrasket over hvor passiv regjeringen har vært i et så stort og nasjonalt viktig prosjekt.
– De prioriterte sakene vil jeg følge tett opp i etterkant av møtet med nestleder i samferdselskomiteen, Borghild Tenden (V) og samferdselsråden i Nordland, May Valle (V).

Arne Langset, toppkandidat for Nordland Venstre for Stortingsvalget var også til stede under regionsmøtet og uttrykte klart at også han vil jobbe for å holde trykk i disse sakene fremover.

Kultur
Elvestuen fikk også en god orientering om kulturlivet i Narvik gjennom en presentasjon og omvisning i Folkets hus av Bjørnar Mikkelborg. Her var det spesielt operaen som var tema og budskapet var å sikre at operaen kommer ut i distriktene som før. Det er viktig at operaen ikke blir for sentralisert og fokusert mot utlandet.

Oppdrett
Elvestuen var også opptatt av saker som oppdrett dette førte til en lang debatt i forhold til de spørsmål vi står overfor i regionen med avgjørelser rundt å gi konsesjoner eller ikke til oppdrettsanlegg i våre fjorder i regionen.

– Det var et konstruktivt og meget læringsnyttig tur sa Elvestuen etter besøket. Om kort tid skal Elvestuen tilbake til Nordland hvor han 11. juni skal representere Venstre i paneldebatten på Oljekonferansen i Lofoten.

Tor Arne Solvoll

Foto: Tor Arne Solvoll

Tor Arne Solvoll
Gruppeleder
Narvik Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**