Mediepolitikk

Venstre er bekymret for utviklingen på eierskapssiden i mediesektoren ved at ett eller flere selskap i samarbeid kontrollerer hele eller deler av verdikjeden, fra produksjon av innhold til distribusjon av innhold til sluttbrukeren. Venstre vil lage én medieeierskapslov og et felles regelverk knyttet til eierskap og strukturer i mediesektoren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Venstres stortingsvalgsprogram 2009 - 2013

Venstre valgprogram 2009-2013.
Teksten er hentet fra Venstres stortingsvalgprogram (pdf).

Venstre vil videreføre pressestøtten som et virkemiddel til å opprettholde mangfold i pressen. Venstre vil endre pressestøtten slik at ingen enkeltaviser får uforholdsmessig mye støtte og slik at mer av støtten gis til lokalaviser og nye medier.

Venstre vil bevare NRK som en sterk, reklamefri allmennkringkaster. Dette forutsetter at finansieringen av NRK er tilfredsstillende. Dagens lisensfinansiering er foreldet. Venstre vil derfor utrede alternative finansieringsmåter av NRK og se på hvordan NRK i framtiden skal ivareta sin rolle som allmennkringkaster, også i nye medier.

Det må være et mål å gi forbrukeren fritt TV-valg uavhengig av abonnement. Venstre mener det må være forbrukeren selv som velger innhold, ikke leverandøren av et på forhånd fastlagt utvalg.

Derfor vil Venstre:
– At NRKs sendinger skal være ukrypterte slik at de blir tilgjengelig for alle.
– Sikre NRKs redaksjonelle uavhengighet.
– Lage én medieeierskapslov.
– Gi forbrukere rett til å velge individuelle kanaler, ikke bare ferdige kanalpakker.
– Arbeide for fri konkurranse for innholdsleverandører i det digitale bakkenettet og i kabelnettet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**