Bystyrets vedtak opprettholt

Med 16 mot 12 stemmer vedtok bystyret torsdag å opprettholde tidligere bystyrevedtak om at formannskapet skal være styringsgruppe når politisk og administrativ drift i Risør skal evalueres. Flertallet vedtok samtidig at rådmannen og to representanter fra de ansatte får møterett med tale og forslagsrett i styringsgruppen. Samtidig ble det vedtatt at rådmannen skulle ivareta sekretærfunksjonen for styringsguppen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Venstre mener styringsgruppen må gjenspeile bystyrets sammensetting

Venstre mener styringsgruppen må gjenspeile bystyrets sammensetting

Flertallet mente styringsgruppen måtte gjenspeile sammensettingen i bystyret og mente de ansatte ville bi rikelig representert i arbeidsgrupper og i administrasjonsutvalget som til sist skal innstllle overfor bystyret. I tillegg ble det forventet at rådmannen forholt seg til de ansatte når kan kom med sine innspill og forslag til administrasjonsutvalget.

For at de ansatte også skal få adgang til å komme med sine innspill direkte til styringsgruppen, vedtok bystyrets flertall at de også skulle få møterett med tale og forslagsrett i styringsgruppen sammen med rådmannen.

Vi registrerer at ordføreren mener at vi med bystyrets vedtak får et dårligere resultat. I så fall er det noen som aktivt må jobbe for at han skal få rett i sin påstand og det ville jo være sterkt beklagelig. Bystyrets flertall var på sin side av den klare formening at ulike forslag fra ansatte, rådmann, styringsgruppe og dministrasjonsutvalg ville skape et bedre grunnlag å ta beslutning på når bystyret i siste omgang skal gjøre sine endelige vedtak.

Forøvrig er det all grunn til å være bekymret over det høye fraværet ved bystyrets møte, hvor det faktisk stod tre plasser tomme da bystyret behandlet saken.

Bli medlem i Risør Venstre – klikk her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**